objednávanie cez e-shop sa spúšťa vždy vo štvrtok, od 8.00. Následne bude tovar objednaný do stredy 13.00 (na základe dostupnosti) dodaný vo štvrtok nasledujúci buď na adresu, alebo na naše výdajné miesto. Platba iba v hotovosti.
Objednávku na dovoz domov je možné zadať od 40 EUR vrátane DPH.
Balenie mäsa vhodné na vynikajúcu hovädziu polievku. Vyvážená kombinácia hovädzieho mäsa na polievku a výsekových rebier s mäsom.
Zloženie balenia/typ mäsa: cca 1 kg Polievkové mäso a cca 1 kg Polievkové kosti.
Balík rodinný obed
Balenie: 2 kg
Výhodné balenie.
Ideálna kombinácia na nedeľu. Z polievkového mäsa vieme spraviť výborný vývar a stehno poslúži či už na sviečkovú, vtáčiky, či jednoducho len ako pečené mäso špikované slaninkou.
Ku baleniu odporúčame prikúpiť balenie špikových kostí a vždy jednu pridať do polievky.
Zloženie balenia/typ mäsa: cca 1 kg Polievkové mäso a cca 1 kg Stehno.
Balík základný
Balenie: 6 kg
Výhodné balenie.
Ideálne balenie pre tých čo radi plánujú vopred. Výborná kvalita za fantastickú cenu.
Zloženie balenia/typ mäsa: Cca 2 kg Stehna, 2 kg Gulášu a 2 kg Polievkového mäsa.
Býčie žľazy
Balenie:0,6- 1kg
Pochúťka gurmánov, tzv. „býčia láska“, vhodná na perkelt alebo jemné delikátne rezne.
Zloženie balenia/typ mäsa: Býčie žľazy, 2 ks.
Chvost
Balenie: 1 kg
Jedno z najobľúbenejších mias na polievku. Kto raz ochutnal kvalitný hovädzí vývar z chvosta, vie o čom je reč.
Zloženie balenia/typ mäsa: Hrubá časť chvosta rozdelená na 2 polovice, aby vošla do hrnca.
Falošná sviečková
Kvalitné a „univerzálne“ mäso na steaky, rozbíf či sviečkovú na smotane. Mäso sa blíži kvalitou pravej sviečkovej a šikovný kuchár ho vie od nej upraviť skoro na nerozoznanie. Steaky z kvalitne marinovanej falošnej sviečkovej sú ozajstnou delikatesou.
Zloženie balenia/typ mäsa: Falošná sviečková sa neporciuje. Väčšinou sa jej váha pohybuje medzi 3-4 kg.
Flank steak
Balenie: 1 kg
Dôsledne opracovaný prozaický pupok vyzreje vo vákuu na jemnú delikatesu, ktorá je skoro schopná konkurovať pravej sviečkovej v kvalite a chuti. Flank steak je špičkovým materiálom na grilovanie a poteší každého labužníka. Ideálnou prílohou k nemu sú rôzne letné šaláty.
Zloženie balenia/typ mäsa: vákuovo zretá hovädzia slabina/pupok
Guláš
Balenie: 2 kg
Je neodmysliteľným základom obľúbeného táborníckeho jedla, majúceho veľké množstvo prísad a receptov, kde sa fantázii kuchára medze nekladú.
Zloženie balenia/typ mäsa: Krk, móčing, predné hovädzie. Dodávame v pekných kusoch.
Kĺbové kosti
Kĺbové kosti: Balenie 2 kg. Používajú sa ako klasický základ do omáčok, známy v kulinárskych kruhoch ako "demiglace". Receptúra je veľmi jednoduchá. Veľmi dlho variť na pomalom ohni až dokiaľ nevznikne niečo na štýl rôsolu. Potom už len buď naložiť do zaváracích pohárov alebo nabaliť do mrazničky. Omáčka BEZ glutamánu, múky a iných drobností je hneď na svete. A Váš pes, ak má možnosť, si na nich perfektne pocvičí zuby. :-)
Kocky na guláš
Balenie: 3 kg
Krásne mäso na guláš za Vás už aj naporciované! Vhodne veľké kocky tvoria ten ideálny základ gulášu a zároveň ušetria čas na prípravu iných ingrediencií. Vhodné aj na prípravu ragú.
Zloženie balenia/typ mäsa: Na kocky nakrájaný močing, krk, alebo stehno.
Líčka
Chutné a obľúbené hovädzie líčka.
Veľkosť balenia: 2 ks líčok.
Približná váha: 0,6-0,8 kg.
Mäso na ragú
Veľkosť balenia: 1 kg
Zloženie: Hovädzie mäso nakrájané na malé kúsky, čisté a predchystané na prípravu na šťave ako klasický ragout, či na čínsky spôsob so zeleninkou.
Mleté mäso vákuované
Veľkosť balenia: 1, 00 kg
Zloženie: Naša "burgerová" zmes, zomletá z čistého mäsa, je kombináciou krku, pliecka, nadrebra a stehna, s prídavkom potrebného percenta čistého loja. Je vhodná tak na mäsové guľky a plnené papriky, ako aj na grilovanie burgrov.
Obličky
Výzva pre všetkých šikovných kuchárov. Obličky sa používajú na soté, ktoré sa po náročnej príprave odmení nezabudnuteľnou chuťou.
Zloženie balenia/typ mäsa: 2 hovädzie obličky.
Orezy
Orezové mäso sa často používa na fašírky či ako doplnkové mäso do gulášov a soté. Je veľmi obľúbené chovateľmi psov – výborné pre ich pohybový aparát a celkové zdravie. Tučnota je veľmi individuálna - podľa tučnoty daného zvieraťa. Obecne na jeseň a zimu sú tučnejšie a od jari tuk zase ubúda.
Zloženie balenia/typ mäsa: Mäsové orezy, šľachy a kúsky loja.
Pečienka
Balenie: 2 kg
Je základnou surovinou na restovanú pečeň. Typicky sa podáva so zemiakmi alebo ryžou. Gurmáni ju milujú v poľovníckom ragú „jegerek“.
Zloženie balenia/typ mäsa: Hovädzia pečienka.
Pľúcka
Balenie: 1 kg
Hovädzie pľúcka sú základnou surovinou na prípravu kvalitného smotanového pajšlu. Ani naši domáci miláčikovia týmto pokrmom nepohrdnú.
Zloženie balenia/typ mäsa: Hovädzie pľúcka, zbavené trubice.
Polievkové kosti
Balenie: 1 kg
Výsek z rebier, ktorý je bohato obalený chutným mäsom, nemôže chýbať v žiadnej poriadnej nedeľnej polievke. Vhodné na polievky a vývary, mäsité časti aj na pečenie.
Zloženie: Hovädzie rebrá, hruď
Polievkové mäso
Balenie: 2 kg
Je základom kvalitného hovädzieho vývaru. Po vyvarení sa konzumuje s chrenom a horčicou, vynikajúco chutí aj s rôznymi omáčkami a knedľou.
Zloženie balenia/typ mäsa: Nadrebrové, hrudka atď.
Pravá sviečková
Je kráľovnou hovädzieho mäsa a jej jemnosť a výraz sú obľubou znalcov. Jediné mäso, ktoré je sto percentne vhodné na delikátny „Tatarák“ a samozrejme, že je najjemnejším a najexkluzívnejším mäsom na steaky. Zo sviečkovej špičky sa pripravuje najjemnejší „Stroganoff“.
Zloženie balenia/typ mäsa: Pravá sviečková sa neporciuje. Väčšinou sa jej váha pohybuje medzi 2,1-3,5 kg.
Rebrá na gril s mäsom
Veľkosť balenia : 2 kg
Zloženie : Hovädzie rebro s vysokou vrstvou mäsa je vhodné na gril i pečenie v rúre. Pomer mäsa a kostí je 80 % v prospech mäsa.
Roštenka
Balenie: 2 kg
Vhodná na všetky druhy pečenia a steakovania. Na steaky sa používa vyzretá či prípadne vopred naložená v oleji a korení.
Roštenka sa dá samozrejme použiť aj na kráľovskú sviečkovú či rozbíf.
Zloženie balenia/typ mäsa: Približne 2 kg roštenky v celku.
Špikové kosti
Balenie: 0,75 kg - 1 kg
Kosti sú bez svaloviny, čisté, bledunkej farby. Výborné na pravý hovädzí vývar, ktorému dodajú jeho jedinečnú arómu i chuť.
Zloženie balenia/typ mäsa: 3-4 špikové kosti.
Srdce
Balenie: 1-2 kg
Výborné ako dusené na smotane alebo marinované a opekané na ohni. Marinácia v majoránovom náleve ho prevonia a zjemní. Je kľúčovou prílohou pre “pajšel” a “jegerek”.
Zloženie balenia/typ mäsa: Jedno celé hovädzie srdce.
Stehno
Balenie: 2kg
Nádherné svieže tmavoružové mäso s minimom tuku. Hovädzie stehno je používané na guláš, na španielske vtáčiky, či sviečkovú na smotane.
Zloženie balenia/typ mäsa: Vysoké zadné stehno, šál, orech atď.